Australië part 3 Finding Nemo
Door: Lonneke en Marlon
Blijf op de hoogte en volg Lonneke en Marlon
29 November 2005 | Australië, Cairns
Nog steeds ingesneeuwd? Het is moeilijk om ons te verplaatsen in alle sneeuw'pret'verhalen die ons bereiken, terwijl wij hier in onze bikini achter de computer tegen elkaar zitten te klagen dat het eigenlijk veel te warm is vandaag. Jullie hebben eenstemmig gekozen voor onze tropische verrassing jongen D, maar aangezien deze er inmiddels vandoor is gegaan met zijn andere 3 vrouwen zijn we bang dat dit niets meer zal worden. We hebben ook nog geen tijd gehad om te vergaderen over de beste reactie, want behalve geld komen we hier ook tijd te kort! Waarom hebben we het ooit in ons hoofd gehaald om maar 3 maanden te gaan (alhoewel misschien vanwege het dan nog groter wordende geldprobleem), want dit is duidelijk veel te kort om alles te kunnen zien. Ons programma is druk, druk, druk en we moeten al weer diep in ons geheugen graven om te bedenken wat 1,5 week geleden aan het doen waren.
's avonds nadat we het vorige bericht geplaatst hadden werden we uitgenodigd door onze duitse vrienden (zo mag je ze na een week wel noemen) Stefan en Stefan voor een bbq. Op het menu stond enkel kangoeroe, maar 'it was the best f*cking Kangeroo we ever tastet!' (zodat ze het zelf ook kunnen lezen). We konden het niet te laat maken, want de volgende dag gingen we onze volgende trip maken richting Ayers Rock. Om 4.00u ging de wekker, ahhhh dat is al geen menselijke tijd, en meteen daarna kregen we (of vooral Lonneke) ons eerste grote vakantiedrama te verwerken. Lonneke's portemonnee was nog aanwezig, maar leeg. De 200 dollar (+/- 160 euro) die er de dag daarvoor nog inzaten waren weggehaald door iemand die waarschijnlijk een nog groter geldprobleem had dan wij. Dus een 'tikkeltje' chaggie gingen wij in de bus zitten. Maar gelukkig nadat Lonneke haar leed tijdens het voorstelrondje met de hele bus had kunnen delen en zij ook nog eens 5 dollarcent op de parkeerplaats had gevonden was de grootste onweerswolk weer voorbij getrokken. We genoten die dag nog volop van de wandeling door de Kings Canyon en de zonsondergang die de Ayers Rock 's avonds mooi rood kleurde. En omdat je de zonsopgang uiteraard ook niet mag missen als je er dan toch bent, ging de volgende dag de wekker weer om 3.30u, arrggg... In de morgen maakten we een wandeling rond de Ayers Rock (beklimmen ging helaas op dat moment niet) en hebben de Olgas bezocht, die ook zeker de moeite waard waren! In de middag werden we afgezet op het vliegveld vanwaar we naar Cairns vlogen. Het hele computer/mobieletelefoonnetwerk in Ayers Rock en omstreken lag plat en het duurde maar liefst 2 uur om in te checken, omdat onze boarding passen met pen geschreven moesten worden en de plaatsen in het vliegtuig met een plattegrond en fluorstift opnieuw ingedeeld moesten worden. Maar goed een uur later dan gepland gingen we dan. Lonneke werd al een beetje zenuwachtig bij het zien van het formaat vliegtuig (echt heel klein) en dat bleek achteraf ook wel terecht. Deze vlucht verliep lang niet zo vloeiend als de voorgaanden en Marlon moest dan ook stevig Lonneke's hand vasthouden en af en toe een beetje lachen en doen alsof het heel grappig was, terwijl ze dat op dat moment zelf ook al lang niet meer vond. De stewardess die dit ook al had opgemerkt bood ons een stevige borrel aan in de vorm van een Bacardi cola die we dankbaar aannamen. En gelukkig landden we 2,5 uur later veilig in Cairns.
Na een dagje lekker te hebben uitgerust aan het zwembad, was het tijd voor meer avontuur. Een hele dag raften op de Tully River! Wat kunnen we er over vertellen... 't was gewoon f*cking great! Hoewel Lonneke het in het begin niet zo goed kon vinden met de stoere australische instructeur, die ons toch wel vriendelijk complimenteerde met onze 'nice ass', kwam het later in de dag toch nog wel goed. Vooral toen hij uit de boot werd getrokken door een andere instructeur hihi, net goed!
Twee dagen later stond de volgende trip op het programma (ja het houdt niet op en jullie vragen je nu zeker af waar al dat geld blijft), dit keer naar Cape Tribulation. Een fantastisch mooie plaats, de enige plaats op de wereld waar regenwoud en strand aan elkaar grenzen en wij hadden 3 dagen de tijd om onszelf hier te vermaken. We sliepen 2 nachten een boerderij bij de sympathieke Jan (=een vrouw) en dat was heerlijk rustig, midden in the bush bush. De wilde dieren konden zo naar binnen wandelen, maar gelukkig hebben ze dat niet gedaan. Omdat Jan ons op het hart drukte dat het Reef hier veel mooier intact was dan bij Cairns (we hadden daar inmiddels al een snorkel/duik-trip geboekt voor 3 dagen later) gingen we de volgende dag mee op de zeilboot om te snorkelen. We konden er maar niet over uit hoe blauw water eigenlijk kan zijn en we waren nog niet vertrokken of een (reuze)zeeschildpad was al aan de oppervlakte verschenen. Onze dag kon al niet meer beter worden, maar dat werd hij wel toen we snorkelend saampjes het Reef gingen verkennen. Alle kleuren koraal en vissen kwamen voorbij. Je zou er bijna iemand van verdenken daar met een verfkwast aan de gang te zijn gegaan, maar het was allemaal echt! De laatste dag tijdens de terugweg mochten we nog mee met een cruise op de Daintree River, maar de krokodillen daar waren voor ons al veel te saai in vergelijking met wat we gewend waren in Kakadu Park. De frisse duik in de rivier de Mossman Gorge (iets te fris voor Marlon die ging er maar tot de helft in) was wel erg aangenaam.
Op zondag (de volgende dag) gingen we duiken en snorkelen bij Green Island in Cairns. We zaten netjes op tijd klaar om kwart voor 8, maar toen het inmiddels kwart over 8 was en de bus nog steeds niet verschenen was begonnen we ons wel een beetje zorgen te maken. Toen kwam de man van het hostel vertellen dat hij de organisatie waarmee wij gingen aan de telefoon had en dat ze op ons stonden te wachten. Wij hadden dus eigenlijk uit eigen beweging naar de hoek van de straat moeten lopen. Oeps... Er werd gauw een taxi geregeld en in de haven aangekomen stond de vriendelijke instructeur ons met een klein motorbootje op te wachten om de andere boot die al weg was in te halen. No worries mate, vertrouwde hij ons toe. Eenmaal bij de boot aangekomen, namen we een groot applaus in ontvangst en de opmerking van een oude man die hard riep: It certainly was a late night yesterday girls! Marlon kon het dan ook niet helpen om zwaar geirriteerd en in haar beste Engels hem haarfijn uit te leggen dat dit allemaal niet onze schuld was en dat wij niet goed waren geinformeerd door het hostel. Ja sorry maar de ochtend is nou eenmaal niet ons sterkste moment van de dag... Hoewel de instructeur die dag erg zijn best deed was Lon echt niet te porren voor en duik en moest Marlon uiteindelijk alleen gaan. Achteraf was Lon blij dat ze niet mee was gegaan, want toen zij alleen achterbleef op de boot (de rest van de mensen zat op Green Island) om te wachten op Marlon verscheen er 'Black Reef Schark' rond de boot. Lon twijfelde geen minuut, trok snel haar flippers aan en kon nog even lekker ongestoord snorkelen met haar nieuwe vriendje. Een super ervaring. Gelukkig kon Marlon ook nog een glimp opvangen van het haaitje bij haar terugkomst, zodat het niet al te zielig was dat zij dit had gemist, omdat ze zo nodig moest gaan duiken (wat ook super leuk was!!). En ja ja we hebben Nemo gezien, in het wild!
Nu hebben we de afgelopen 2 dagen (incl. vandaag) uitgeroepen tot relaxdagen en morgen om 7.00u zullen we de bus pakken die ons in etappes naar Sydney zal gaan brengen, met als volgende bestemming Townsville en Magnetic Island.
Inmiddels hebben we ook besloten dat we geen moeite meer zullen doen om de berichten kort en bondig te houden. Dit is tenslotte een dagboek en aangezien we gewoon teveel meemaken kunnen we niet anders dan jullie 'vervelen' met lange verhalen. We raken al aardig gewend aan het spannende, avontuurlijke Australië en kijken nergens meer van op. De grootste schok tot nu toe kregen we gistermiddag te verwerken, toen Lonneke in de plaatselijke supermarkt een weegschaal uit het schap haalde en wij hier stiekem in een hoekje op gingen staan... Aaahhhhh allebei minstens 3 kilo erbij. Nog even en we moeten weer op pad voor een nieuwe garderobe en hoe moeten we dat dan weer betalen... Het leven van een backpacker valt zeker niet mee!! ;-)
Liefs Lonneke en Marlon
P.s. Misschien overbodig om te zeggen maar wel belangrijk! Wij genieten nog steeds elke dag van jullie leuke reacties! Keep up the good work!
29 November 2005 - 09:31
Spap En Smam:
Hi Mates!
F*cking nice pictures and f*cking exciting story, but watch your language and your f*cking money!Have a f*ucking good time.
Miss you, love you and big kiss!!! -
29 November 2005 - 09:38
Smam:
Sorry, die "U" bij het laatste F-word is er per ongeluk tussen geglipt.You could say a slip of the tongue. -
29 November 2005 - 10:13
S@nnuh:
Uhm..., ik heb eigenlijk maar 1 reactie met 1 vraag: explain the last picture please...?!?!
x Sanne -
29 November 2005 - 10:45
Frank VandeH:
Hee Marlon en Lonneke, alles gaat zo te lezen en te zien erg goed met jullie, dus daar ga ik maar niet naar vragen. Terecht dat ik door Lonneke op de vingers ben getikt en hiervoor uiteraard mijn welgemeende excuses. Waarbij mijns inziens wel vermeld moet worden, dat ik wel degelijk op de hoogte was van jullie escapades "Down Under". Dit komt vooral doordat jullie site mijn "favorieten-lijst" nog altijd aanvoert. Hier verder weinig nieuws, buiten de plotseling hevige sneeuwval van afgelopen weekend, die Nederland een hoop ellende bezorgde (en mij een hoop lol). Nou meiden, blijf ons verblijden met de verhalen van jullie wilde avonturen en GENIET!!! dikke kus van Frank. -
29 November 2005 - 11:08
Wim En Helga:
Hi Girls,
Mooie foto's. Bij vorige verhalen was ik niet altijd jaloers, maar na het zien van deze foto's kan ik niet anders!
Geniet ervan, maar gezien jullie volle agenda van uitstapjes concludeer ik dat jullie erg alles willen zien en meemaken. Goed zo.
Tot mails W&H -
29 November 2005 - 11:51
Baas A:
Hey meiden,
klinkt nog steeds allemaal super gaaf en ik neem altjd lekker de tijd om jullie berichten te lezen, dus mij kunnen ze niet lang genoeg zijn (lkkr theetje erbij :)) Nou ik moet weer aan het werk, dusse geniet er maar extra van, beetje voor mij!!
Dikke x
Anouk
ps: Lange Lon, Lange Frans en Baas B hebben weer een leuk lied...kunnen wij beter he ;) -
29 November 2005 - 12:56
Alies:
Heey Lon en Marlon,
Ongelooflijk wat een zomer daar, ik zou wel willen ruilen!! Geniet maar lekker van deze super avonturen,
Groetjes uit het koude Ehv -
29 November 2005 - 13:38
Paul:
Hallo dames,
Toen ik het Baywatch team zag, vond ik ook al dat er wat rondingen bij Lonneke bij waren gekomen. Marlon, hou haar maar goed in de gaten en zorgt dat ze wat meer beweging krijgt! Geniet er van, knuffel van Pappa -
29 November 2005 - 15:40
Caroline:
Wow! Echt super mooie foto's en avonturen zeg!! En wij hier maar bibberen in de kou, hoewel dat ook wel zijn charmes kan hebben hoor! Ik sluit me helemaal bij Anouk aan, ik geniet ook erg van jullie verhalen (ook ik met een theetje erbij) en neem er de tijd voor dus blijf maar lekker lange verhalen schrijven! Ik heb inmiddels mijn tentames weer gehaald van afgelopen blok en El en ik blijven erg hard door studeren ;-) enjoy!!!! x -
29 November 2005 - 19:41
Antoinette Khodadadi:
Wat een geweldige foto'd deze keer. Ik had het al eerder gezegd, maar nu is het officieel: ik ben stinkend jaloers!! Krijg bijna een hekel aan jullie ;) En ik sluit me ook aan bij de vorige reacties; jullie schrijven erg animerend, dus de verhalen kunnen nooit te lang zijn. Ik duik weer achter mijn sinterklaasrijmpjes (dat gaat hier dus gewoon door) en wacht op jullie volgend avontuur. Overigens zie ik net als Sanne, graag een verklaring voor de laatste foto's!! Joep doei -
29 November 2005 - 20:41
Christle:
Hier eventjes een berichtje van de familie Smeets:P we zijn allemaal kei jaloers, wij zitte hier in da kouwe, volgesneeuwde Ommel, en jullie liggen relax in die blauwe oceaan ;) hehe doen jullie stukken beter dan ons, wij zijn in ieder geval vaste lezers van jullie rubriek ;) echt een hele leuke site hebben jullie, prachtige foto's zegt ons mam, en ik stem er ook wel mee in hoor!;) nog veel plezier, en we lezen wel weer de volgende x wat jullie nog allemaal hebben meegemaakt, mama was vooral onder de indruk van die laatste foto;) ze vindt het volgens mij wel jammer dat ze er niet bij was:P hehe.
groetjes! -
29 November 2005 - 21:26
L:
Hey lieverds! Het is weer een geweldig verhaal geworden, we leven ons helemaal in! Geniet ervan, en kijk uit voor die schattige (maar toch niet altijd even schattige)look a likes Nemo's!! xxx -
30 November 2005 - 10:25
Yvon:
He Dames, wat maken jullie veel mee zeg, nog steeds super om jullie verhalen aan t horen. We moesten vorig bericht stemmen op die mannen. Maar kunnen we niet kiezen tussen die onderbroeken zien er een stuk beter uit ?? (the story is ??) haha
xx Yvon -
30 November 2005 - 13:44
Kristel:
He Marlon en Lonneke,
He Lonneke ik zou maar mijn best doen als ik jou was...(en overwin je angsten) in die kleine vliegtuigjes enzo, want de volgende date gingen we toch naar six flags??
Echt superleuke verhalen... geniet ervan he? tis zo voorbij...
groetjes kristel -
30 November 2005 - 19:22
Lucienne:
Hoi meiden,wat hebben julie weer een hoop meegemaakt, leuk om te lezen Mijn kids vinden de foto`s van al die beesten zo leuk. En vooral de baardagaam. Als je straks heimwee krijgt naar dat soort, kun je altijd langs komen om te knuffelen (doen de kids hier) Maar nu nog lekker genieten van jullie avontuur. -
30 November 2005 - 20:09
Esther:
He dames, zo te zien genieten jullie met volle teugen. goed zo!!! Het weer is Down Under in ieder geval een stuk beter dan hier. Mooie foto's, bij de rabo zijn we bijna jaloers.
Groetjes Esther -
30 November 2005 - 20:47
Carolien Kersten:
Hallo Marlon enLonneke ik ben een collega van Thea en al het een en ander vernomen van jullie wereldreis echt geweldig wat jullie allemaal meemaken en zien de foto s zijn ook erg leuk Onze dochter is met een medestudent/vriendin voor drie maanden voor stage in Suriname en komt 2Jan terug Ik wens jullie nog veel plezier en zal jullie avonturen blijven volgen Groetjes Carolien -
01 December 2005 - 07:31
Thea (smam):
Wanneer iemand geïnteresseerd is in de avonturen van Caroliens dochter Celeste, kun je inloggen op "celestewillemijn.waarbenjij.nu" Die dames zijn heel serieus bezig hoor! -
01 December 2005 - 09:56
Diaan:
Hey meiden!!
Ziet echt allemaal erg goed uit! Ik ben jaloers...
Zit ik hier in de sneeuw..
Hhaha! Geniet er nog ff van. Echt grappig om jullie verhalen te lezen. -
01 December 2005 - 12:20
Mirella Moonen:
Ha lonneke en marlon,
leuk hoor wat jullie mee maken zeg. En wat een heerlijk weer. Dat kun je inderdaad van hier niet zeggen. Maar door jullie verhalen wordt het hier ook een beetje zonniger.
Geniet er nog maar lekker van en dat jullie nog maar veel mogen beleven -
01 December 2005 - 19:32
Mienzwiepmetdeswingendetepels:
heee stelletje stinkers..! tjuu wat wil ik ruilen..!de fotos zijn inderdaad erg aangenaam. de ondergang van Olga lijkt wel een kaart! echt gaaf..ik heb overigens strax nog wel wat kleding over voor een eventueel in te bouwen buikje haha.. dus geniet maar lekker.. ps. Marlon, wil je voor mij zo'n verkeersbord meebrengen. dat kan ik dan bij de betreffende collega zetten.. haha.. je weet wel wie.. ( daar is het volgens mij erg rustig!) maar ik hoor er niet meer zoveel van nu jij er niet meer bent.hihi. bij de laatste foto.. heb je daar wel de legitimatie gevraagd van de 2 rechtse mannen.. ER ZIT NIET EENS HAAR OP!!!!! nou Lonneke, als ze nix beters hebben dan dat....regelen we in Holland wel een prins.. het witte paard wil ik daar graag beschikbaar voor stellen.. lekker genieten mupkes.. begin onze MS toch echt wel te missen.. ik zal voor ons Robke een scheurkalender maken.. kan ie mee aftellen. gr BO -
02 December 2005 - 09:47
Kicky:
Hi,
echt leuk om weer zo'n verhaal van jullie te lezen. Ik vind dat jullie helemaal gelijk hebben, het is nergens voor nodig om de verhalen kort en bondig te houden. De foto's zijn weer om jaloers op te worden. Geniet er nog van en tot snel...
KUS -
02 December 2005 - 10:28
Anne Marie:
Ik vind het afschuwelijk wat jullie allemaal schrijven! Ons een beetje de ogen uitsteken! Ik weet het wel, het is wraak voor het harde werken bij ons.Ik had het niet verwacht van je Lonneke, vond je altijd een leuk mens, maar dit...dit...dit maakt dat ik me zo klote voel als ik achter mijn bureautje met uitzicht op mijn zwerver jullie verhalen lees. En dan die afschuwelijke foto's! Walgelijk!
Ik sluit me dus aan bij Antoinette. Zij krijgt bijna een hekel aan jullie. Nou ik helemaal!
Wat jaloezie toch al niet doet met een mens...zucht.
Genieten meisjes!!! Want dat doen wij hier ook van jullie verhalen en foto's. Toch wel... ;-)
Anne Marie -
02 December 2005 - 17:32
Fam. Van Riel:
Hallo Marlon en Lonneke Leuk zo om jullie vakantieverslag te lezen en foto's te bekijken.
Zo ver weg en toch dichtbij.
Geniet er maar van.
Groeten uit Kaatsheuvel -
03 December 2005 - 14:00
Marit:
Ha meiden,
Weer een geweldig mooi en lang verhaal. De komkommers op de benen van Lonneke doen me denken aan onze vakantie in Salou. Ik leef erg met haar mee, want het is echt niet leuk. Verder heb ik een keer spannend nieuws, Paul en ik zijn namelijk gisteren, 2 december in ons huisje getrokken! Erg leuk, maar wel effe wennen. Nou ik zou zeggen ga zo door en geniet ervan!
Liefs Marit -
05 December 2005 - 17:36
Lisette:
Hee Meiden,
aah wat een mooie foto's van het strand en de zon, ik mis dat hier. En ga vooral door met die lange verhalen, errug leuk om te lezen wat jullie allemaal meemaken. Geniet ervan! -
05 December 2005 - 18:05
Desiree Retel Helmrich:
Hoi Lonneke: ik ben bang dat ik me bij Antoinette en annemarie moet aansluiten: durf het bijna niet te zeggen, maar ben stinkend jaloers op de ontzettend mooie trip en die foto`s: jullie in bikini en wij in een dikke trui en een enkele keer al glibberend en bibberend en wel op de weg. Ontzettend mooi daar: geniet er nog maar van en vele groetjes uit ons koude kikkerland -
06 December 2005 - 07:36
Rob HUGE!!!!:
Hi Girls
So where are all the cool photos of the good looking boys from England??
Hope your both well and still enjoying Oz
Rob -
06 December 2005 - 10:27
Lonneke:
Ha Marlon en lon,
echt super, al die verhalen en foto's. leuk om zo op de hoogte te blijven. geniet er nog lekker van. 'liefs lon -
06 December 2005 - 11:26
Paul:
Hoi allemaal,
Ik heb ingelogd op "celestewillemijn" en het is echt de moeite waard. Ik ben zelf (30-35 jaar geleden) vaak in Suriname geweest (ook met Hannie, Lonneke's moeder)en dan is het best wel leuk om e.e.a. terug te zien. Die meiden zijn inderdaad goed bezig!
Groetjes van Pappa -
06 December 2005 - 19:35
Hoomies:
Hello Ladies,
Sint zat te denken wat hij dezen 2 aboriginals zal schenken.
Een lekkere man voor lon
we zouden willen dat dat kon..
Helaas de sint is alweer weg dus vette pech!
Maar wij gaan natuurlijk wel sinterklazen hier in huis. Lekker gourmetten samen en cadeaus voor iedereen. We hebben het zeker een beetje leuk hier, dat zien jullie meteen. Dus maak je maar geen zorgen, wij vermaken ons wel vandaag en ook nog morgen!
Lonneke je kamer wordt goed bewoond. Anouk voelt zich helemaal thuis dus is het afwachten of je nog met een welkomstborrel word beloond!
Die gezellige Rob heeft ons gisteren een potje voor gezet, dus Marlon we weten niet of jij nog wel kan slapen in je eigen bed.
Mc Donald's hoefde niet aan de pas te komen, dus daar gaan al je toekomst dromen.
Ellen is nog steeds hardstikke blut maar shopt nog steeds als een gek, beetje kut!
Manon en Paul dachten gezellig samen naar blof te gaan. Aangekomen bij 013 bleken ze voor een dichte deur te staan.
Paul en Huub gingen naar de friettent voor bier, Christel rookte stiekem een sigaretje in de keuken en hadden we met z'n allen veel plezier!
Kennen jullie de naam Margo en de letter j, lees dan even met ons mee...
De j van jawel jasper en john, wie van de 2 verschijnt er binnenkort echt aan de horizon!
Zo te zien drinken jullie tegenwoordig ook bier. Laat bij terugkomst maar eens zien of jullie er mensen uit kunnen zuipen hier.
De Brabantse nachten zijn nog steeds erg lang, de buurman klaagt nog steeds over herrie en blij gezang!
En hoe was het om uren in de rimboe te lopen, zonder even bij Jumbo een chocolade letter te kunnen kopen.
Ow nee dat mag niet meer,
want 3 kilo doet wel zeer.
Natuurlijk zijn wij allemaal nog even slank, als gevolg van alle Nederlandse drank!
Nou, nou wat een vette pech, lonneke is al je geld weg? Moeten we soms wat make up opsturen, of heb je dat al van een aboriginal kunnen huren?
Of is de kangeroe ermee naar de buren?
Tot slot nog een beetje genot.
Een paar dikke kussen van jullie bijna zussen!
Veel liefs van de hoomies,
alias,
Christelien
Ellien
Margolien
Anoukien
Manonelien -
07 December 2005 - 20:57
Susan:
Hoi meiden, die foto's echt super. ben echt wel jaloers. jullie worden al lekker bruin! Marlon, ik mail je volgende week uitgebreid. heb nog veel lol en geniet er lekker van! groetjes Susan -
20 December 2005 - 18:59
Linda Mout:
Hai Girls (Marlonneke),
Wat een ontzettend leuke en geweldige verslagen. Ik heb soms echt hard boven op mijn zoldertje zitten lachen toen ik de verslagen las. Wat geweldig mooi allemaal.
Blijf vooral schrijven want het is erg leuk om te lezen wat jullie zoal meemaken. Ik wens jullie nog heel veel plezier samen en geniet van wat jullie verder allemaal nog te zien krijgen. (ook al hebben jullie al in een korte tijd echt veel gezien).
Ik blijf de berichten in de gaten houden.
Liefs Linda
Ik weet nu waar ik in 2006 heen wil.............. Australie.