Thailand Part 1 Shop till you drop - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lonneke en Marlon - WaarBenJij.nu Thailand Part 1 Shop till you drop - Reisverslag uit Bangkok, Thailand van Lonneke en Marlon - WaarBenJij.nu

Thailand Part 1 Shop till you drop

Door: Lonneke en Marlon

Blijf op de hoogte en volg Lonneke en Marlon

03 Januari 2006 | Thailand, Bangkok

Sa-wat-dii kha (oftewel hallo),

Nogmaals aan iedereen: een gelukkig en gezond 2006! We hopen dat jullie het een beetje overleefd hebben. Wij hier in Bangkok wel. Na Australie kregen we hier wel weer een enorme cultuurshock te verwerken.

Na een spannende vlucht (spannend omdat we een enorme luchtzakker hadden, terwijl Marlon net naar de toilet wilde gaan en zich in het gangpad moest vastgrijpen en Lon ondertussen in paniek was, omdat er niemand was om haar hand vast te houden) kwamen we vrijdagavond in ons hostel aan. Voor Thaise begrippen een heel net hostel. Hier maakten we voor het eerst kennis met de prachtige wc-douche en kei-harde Thaise matras (echt waar de matjes op Fraser Island waren er niks bij). Dat was onze eerste shock, maar al snel kwamen we er achter dat dit in Thailand dus normaal is. Gelukkig went het snel.

De volgende dag hebben we gelijk 1 van jullie tips opgevolgd (bedankt allemaal) en zijn we naar Ko San Road gegaan om alvast eens rond te kijken. Na het dure Australie is het hier echt een paradijs (taxi 2 euro, ontbijt voor 2 pers. 5 euro, nieuwe outfit voor oud en nieuw 8 euro). We hebben meteen wat kleding op maat besteld, Lon een rok en een top en Marlon 2 pakken (geen nood ze kunnen het nog innemen als de kilo's er weer vanaf zijn). 's Avonds besloten we voor oudjaarsavond in ieder geval te beginnen met een sjiek diner, compleet met een fles champagne. Na de fles champagne was het een groot feest, wij mochten hardop aftellen voor nieuwjaar, iedereen kreeg hoedjes, en honderden balonnen werden met veel geweld kapot geprikt. Toen naar voren voor het vuurwerk...!! Maar helaas... precies 3 pijltjes, dat was het dan. We besloten in de uitgaansbuurt te gaan kijken, maar daar aangekomen, werden we non-stop striptenten ingelokt (denken ze nu echt dat wij dat interessant vinden). Uiteindelijk gingen we een normale kroeg binnen (tenminste dat dachten we) maar nadat een lesbische Thaise tegen Marlon begon op te rijen vonden we het wel weer tijd om te gaan. We besloten om maar weer terug te gaan naar de eerste plek, omdat die toch het gezelligste was, maar helaas om 1.30u was het feest hier al voorbij, dus onze nieuwjaarsnacht eindigde eenzaam in de bar met een cocktail (ach ja zo erg was het dus ook weer niet).

De volgende morgen maakten we kennis met onze kamergenoot Katie, die net uit Sydney was overgevlogen en geen idee had waar ze heen moest gaan hier. Omdat wij het ook niet wisten besloten we uiteindelijk met zijn 3-en de tempels te gaan bezoeken. De grootste shock was toen we vlakbei 1 tempel verminkte mensen hier op straat zagen liggen, huilen en bedelen. Het was afschuwelijk om te zien, deze mensen konden helemaal niks en het was voor ons een vraag hoe ze daar waren gekomen (waarschijnlijk dus door andere mensen daar neergelegd). Stil en geshockt liepen we verder, wat hebben wij het toch goed... De tempels daarentegen waren echt prachtig. We waren zwaar onder de indruk en kregen er nog een bonus bij, want omdat het nieuwjaarsdag was, waren alle Thaise mensen gekomen om te bidden, bloemen te leggen en vooral veel geld te doneren. Het was dus absurd druk, maar wel zo mooi om te zien hoe deze mensen toegeweid zijn tot hun geloof. We hebben zelf ook nog meegedaan aan wat Thaise gebruiken zoals muntjes in bakjes gooien voor geluk. Moe en voldaan kwamen we thuis.

Gisteren hebben we de rest van onze reis gepland. De komende 3 weken blijft Katie onze trouwe reisgenoot en vanavond vertrekken we met de bus naar Chang Mai om daar 3 dagen in de jungle te gaan leven (compleet met olifanten, slapen bij de lokale bevolking en wild poepen) en daarna te verblijven in een luxe hotel. We kunnen niet wachten!!

Blijf vooral tips sturen!! We maken er dankbaar gebruik van zoals jullie zien.

Liefs Marlon en Lonneke

• 03 Januari 2006 - 07:09

Katie:

You could have chosen nicer photos of me!!!! You are funny girls! Heres to some more fun!!
    x

• 03 Januari 2006 - 08:03

Marieke:

Happy New Year!!!! vanuit het koude kikkerlandje. Ik zie dat jullie je wel vermaken, shoppen en drank én goedkoop, beter kan niet! En Marlon, kijk maar uit, die lesbische vrouw zou best wel eens een man kunnen zijn, heb ik van horen zeggen!
    Nou, ik ga weer even beginnen met werken :-(

Liefs Marieke

• 03 Januari 2006 - 08:08

Carlo:

Ha meiden,
    Hier een aantal tips van de vent van Mienzwiependerzwingendetepels. Wat op mij de meeste indruk heeft gemaakt op mijn reis door azie, zijn vooral de jungletochten, het varen met de longtailboten op de river kwai, de trein pakken bij de river kwai en vooral niet uitstappen waar alle toeristen uitstappen, maar blijven zitten tot de rails stopt (vooral de spoorbruggen worden steeds slechter). Ga ook naar de Hell Fire Pass, en vraag naar het verhaal achter deze vluchtroute en hoe hij gemaakt is, en kijk eens op de begraafplaatsen hoeveel nederlanders er gestorven zijn. Maar natuurlijk is er het James Bond eiland met zijn mangrove en drijvende zigeunerdorpen, die steen in het water valt overigens wel tegen, is maar een klein ding. Thailand is een geweldig land vooral de natuur en de mensen, vraag (met handen en voeten)dus vooral aan lokale mensen waar je heen moet gaan, je maakt de meest rare dingen mee. In lokale Karaoke-barren maak je de blits en ben je meteen een wereldster. En als er nog tijd over is, lekker luieren op Koh Samui ('s-avonds films kijken op het strand en veel shops) of naar Khao Lak bamboe-huisjes op witte stranden, je loopt zo de zee in, en een ober staat te wachten tot je wenkt om te bestellen (paradijs, wel even navragen of er nog iets van over is na die tsunami). Binnenlandse vluchten waren toen erg goedkoop met veel luxe, Koh Samui heeft een eigen vliegveld, je bent zo weer terug in Bangkok). Laatste tip, blijf niet te lang in de steden hangen, stinkt, crimineel en prostitutie en ga vooral niet naar van die gogo-bars e.d., de politie doet invallen om toeristen geld afhandig te maken. Geniet van de gastvrijheid van de lokale mensen en de hostels (beetje ranzig) maar wel gezellig kletsen (drinken) met veel verschillende nationaliteiten. Oh ja, probeer geen kakkerlakken mee te nemen naar Nederland, die gaan niet makkelijk dood, even baggage checken dus. Nou geniet en de groeten van Carlo & Mienzwiep & (?)

• 03 Januari 2006 - 09:47

Sandor:

Dag dames! Leuk om bekende dingen op de foto's terug te zien! Chiang Mai is echt een mooie stad en met iets meer dan 300 tempels kun je er dus genoeg bezoeken. Je kunt er ook fietsen huren en een nabij gelegen berg opfietsen, schijnt ook erg mooi uitzicht te bieden, maar met het klimaat daar ook heeeeeeeel erg vermoeiend te zijn.

Ik heb trouwens mijn foto's nog even nagekeken en die kroeg op Ko San Road heet Shamrock Irish Pub. Ze hebben een groot ovalen bord voor de deur met een groen verlichte rand eromheen. ER speelt elke avond een live band en het is er dan ook gezellig en druk! Heel veel plezier nog!!

gr Sandor

• 03 Januari 2006 - 10:00

Smam:

Hallo dames,
    Prachtige foto's weer en geheel nieuwe indrukken. Alhoewel die tempels doen toch hier en daar wel wat denken aan de ingang van het sprookje van Fabiola bij de Efteling, alleen dan wel veel mooier.
    We wachten met spanning op het verhaal over de olifantentocht, lijkt ons wel indrukwekkend! Maak er nog een paar onvergetelijke weken van. Als jullie terug komen heb ik nog wel een paar (ingevroren) oliebollen over.
    Liefs en X van spap en smam

• 03 Januari 2006 - 11:38

Manon:

Haai Meiden,

Ik wens jullie een happy, gezond en gelukkig 2006! Dat de biertjes maar weer goed mogen smaken dit jaar! Onze jaarwisseling in Tilburg City was weer goed geslaagd!
    De foto's zien er echt toppie uit! Veel plezier nog en geniet er nog maar lekker van de laatste paar weekjes!

Kus Manon

• 03 Januari 2006 - 19:31

Antoinette Khodadadi:

Hoi dames.
    Een heel gelukkig nieuwjaar. Het ziet er daar een stuk lekkerder uit dan in ons ijzige landje. Het lijkt me inderdaad een hele cultuurshock van Australië naar Thailand. Maar jullie maken dat wel lijkt me. Katie lijkt me ook heel gezellig gezelschap. En zal ik je wat vertellen Lonneke; zo'n wc-douche heb ik dus gewoon thuis (echt waar, 2 zelfs!!) dus zo bijzonder is dat niet hoor :p Groetjes en tot gauw. Joep doei

• 03 Januari 2006 - 23:41

Ive:

he meis, Gelukkig nieuwjaar! En schrale troost maar bij ons was er helemaal geen vuurwerk! Wij hadden wel sterretjes gekocht maar stonden daar dus als enige! (verwerk schijnt verboden te zijn in australie omdat de aussies om 12 uur al te zat zijn om dan nog vuurwerk af te steken, en dat schiet natuurlijk niet op met die droogte hier). Nog een tip voor thailand: als je naar kho phi phi wil, dat schijnt door de tsunami helemaal verwoest te zijn... moet je maar effe navragen. Veel plezier in chang mai!
    x

• 04 Januari 2006 - 09:50

Hoi meiden,
    Dat zal wel een hele rit worden naar Chiang Mai, ligt niet naast de deur! Gaan jullie dan gelijk naar Cambodja? Je zit dan tóch al in de bus! Jammer dat het er bijna op zit, maar we vinden het óók weer leuk als jullie weer in NL rondstruinen.Ik heb nog eens met de Ka rondgetuft zodat hij het niet verleerd!
    Have fun met jullie rondreis in Thailand.
    Liefs van het thuisfront.
    Pappa

• 04 Januari 2006 - 12:03

Marit:

Ha meiden,

Een heel gelukkig nieuwjaar, maar dat moet wel lukken als je het jaar in Thailand begint. Ik had jullie nog een sms-je willen sturen maar ik had geen idee hoe laat het bij jullie 2006 zou worden. Wij hebben oud en nieuw hier erg goed gevierd. We hebben Paul zijn vrienden allemaal uitgenodigd en die hebben bij ons gegeten, mexicaans buffet, erg lekker! Na twaalven zijn een paar op stap gegaan en bleven we nog met zijn zessen over. Inmiddels zitten we een maand in ons huisje en het bevalt erg goed. Sanne, Manon en Yvon zijn al langs geweest, erg gezellig om mensen bij je eigen thuis te ontvangen. Verder gaan we volgende week met zijn allen stappen want door die verhalen van jullie begint het bij ons ook te krebelen, hi hi! Ik wens jullie nog heel veel plezier in Thailand maar dat zal wel lukken ondanks het verschil met Australie.

Liefs Marit

• 04 Januari 2006 - 16:42

Desiree RH:

Ten eerste een gelukkig 2006 gewenst. Goh meiden dat ziet er ook mooi uit daar in Thailand: best vol te houden lijkt me.
    Nog veel plezier daar en tot dan in ons kikkerlandje

• 05 Januari 2006 - 16:07

Esther:

He meiden, de beste wensen voor 2006. zo te zien op de fotos hebben jullie ook Thailand een top-tijd. Geniet ervan.
    Groetjes Esther

• 05 Januari 2006 - 20:07

Daantje:

Hey meiden,

Allereerst een heel gelukkig en gezond nieuwjaar! Wat een geweldige foto's toch weer. Jullie gaan Australie en Thailand nog missen. Geniet er nog lekker van die laatste weken! liefs x Daantje

• 07 Januari 2006 - 12:24

Kristel:

He, hallo
    Een heel erg gelukkig nieuwjaar natuurlijk!!!
    inderdaad ik kan me niet anders dan aansluiten bij bovenstaande reacties; geniet van jullie laatste weekjes en Lon als je terugkomt... ik weet al wel een studie voor je, moet ik ook al een woonruimte zoeken? (hihi)
    groetjes kristel

• 08 Januari 2006 - 21:35

John:

hey ladies..

Weer een beetje bijgekomen van een uitermate prettige jaarwisseling. Ik doe m'n best maar ben nog niet helemaal 100%. De week na oud en nieuw lijkt alleen maar vol te zitten met borrels, feestjes en te veel alcohol! het lijkt al weer lang geleden maar oud en nieuw is pas 7/8 dagen geleden.Het idee dat mannen meer bier/cocktail/wijn drinken (kunnen) dan vrouwen lijkt na jullie verhalen tot het rijk der fabeltjes te behoren. pff.. katers!
    Ben benieuwd hoe het jungle-life bevalt, olifanten leuk.. wild poepen.. mm.. een deur voor m'n neus vind ik toch altijd prettig. Of begin ik nu als een stads mens te klinken ;-)
    Gr. John

• 09 Januari 2006 - 14:37

Marlies Jos En Kyra:

jullie heben prachtige verhalen, maar we zijn blij als jullie weer thuis zijn wij wensen jullie nog veel plezier en geniet er van.veel liefs van jos marlies en kyra

• 09 Januari 2006 - 16:11

Frank:

Hee meiden, de allerbeste wensen (keurig op tijd he!). Ik zal niet vragen hoe het met jullie gaat, want daar hoeven wij ons volgens mij absoluut niet druk over te maken. Hier verder alles goed, de feestdagen weer achter de rug (en overleefd). Nog veel plezier en tot snel! Frank.

• 09 Januari 2006 - 20:35

Aliezie:

Heey dames,

beter laat dan nooit, maar dat zijn jullie niet anders gewend van mij, haha! Absoluut de allerbeste wensen voor 2006 en dat we komend jaar maar veel mogen feesten! Afgelopen zaterdag met de Venloose lady's naar de Zenith geweest, de grootste discotheek van de Benelux geplaatst bij ons in Venray. En als je weer thuis bent Lonnie, dan gaan we zeker ook een keer met jou erbij met de discobus naar Venray, echt super tof!

Geniet nog van jullie laatste twee weken, en tot snel.

-x- Aliezie

• 10 Januari 2006 - 11:33

Marcia:

Een heel gelukkig nieuwjaar voor jullie!!!!
    Jullie hebben het zo zien echt naar jullie zin. Geniet nog maar van jullie laatste weekjes. Dikke x Mars

• 11 Januari 2006 - 13:18

Collega ;):

Mijn eerste berichtje, zal er een goede van maken )

Drie vrienden zitten gezellig te borrelen en hebben het over koetjes en kalfjes en de leukste seksstandjes. Een van hun zegt: "Voor mij is 69 het lekkerste standje." Zegt de ander: "Voor mij is zittend op een stoel, het lekkerst." Zegt de laatste: "Er gaat niets boven De wilde stier!" De andere twee vrienden kijken hem verwonderd aan en vragen wat dat is. Hij legt het uit: "Zeg tegen je vrouw dat ze op handen en voeten moet en begin met haar achterlangs te nemen, op z'n hondjes . . . . Als je eenmaal lekker op dreef bent, leun je voorover en druk je je borst tegen haar rug aan, je slaat je armen om haar heen en houdt haar stevig vast.......... Fluister dan teder en langzaam in haar oor:
    "Dit standje maakt mijn secretaresse helemaal gek! !" Daarna, . . . . moet je proberen langer dan acht seconden bovenop haar te blijven !!!!!!

• 14 Januari 2006 - 12:47

Paul:

Ik vind het opvallend stil worden op de site na het voorgaande mopje. Zijn jullie allemaal aan het prakiseren?
    Liefs van Pappa

• 18 Januari 2006 - 18:47

Marieke Kessels:

Hee Marlonneke!
    Hebben ze daar niet zo veel computers in Thailand of zo? Al zo\'n tijdje niks meer gehoord, ik mis jullie verhalen en spannende avonturen (het lijkt Bassie en Adriaan wel, hihi)! Ach, het duurt gelukkig (voor mij dan) niet lang meer en dan kan ik de verhalen weer \'live\' horen... Geniet nog ff van de laatste daagjes en tot gauw!
    xxx Marieke (bijna) schoonzus van Lon

• 19 Januari 2006 - 17:16

Gootje En De Rest:

Hello ladies! Zo hier weer een berichtje van de Hoomies, nog 1 weekje en dan komen jullie weer gezellig bij ons thuis! Er word niet echt veel meer gereageerd op de site... maar dat is natuurlijk omdat we straks anders niks meer te vertellen hebben. En ben maar niet bang, we hebben een hoop te vertellen, want er gebeurd best veel de laatste weken, haha. Alvast een kleine impressie... Manon gaat as maandag beginnen met haar stage, dus weer een werkende dame in het huis. Anouk gaan misschien nog een weekje op wintersport, en met de mannen heeft ze ook niks te klagen... ;) Ellen moet een stage gaan zoeken, dus zijn we straks 6 werkende dames! Christel houd zich druk bezig met advies geven over mannen, wat ze overigens bere goed doet! En ik Gootje ga zaterdag met de bank naar de Efteling, en met de mannen... nou dat vertel ik wel als jullie thuis zijn, maar ik heb het een en ander achter me gelaten, en ben weer vrolijk verder gegaan... ;)Tot zover de kleine impressie... Maandag komt Rob nog een keertje gezellig bij ons eten, nog maar even en je kunt hem weer lekker in je armen sluiten Marlon. En Lon, ze hebben hier echt nog wel leuke mannen, we waren ze even kwijt, maar we hebben ze weer gevonden. Dus maak je daar maar geen zorgen om, haha. Wel ladies ik ga er weer mee stoppen. Geniet van de laatste week, wij zijn ieder geval super blij dat we jullie weer heel snel zullen gaan zien. Misschien moeten wij hier maar ff een zonnebankje nemen, want anders steken we zo af bij jullie. Duo Pennoti! Haha. Dag lieverds...
    Dikke kus, Manonneke, Anoukkie, Ellenpel, Christellientje en Go de Po!!!!
    DAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAG!

• 20 Januari 2006 - 10:44

Even een dienstmededeling:
    de dames arriveren al op vrijdag de 27ste om 13.55 h op Schiphol, flight BA 434,i.p.v. zaterdag de 28ste, foutje van het reisburo!
    groetjes van Pappa