Australië part 1 Survival of the fittest
Door: Lonneke en Marlon
Blijf op de hoogte en volg Lonneke en Marlon
12 November 2005 | Australië, Darwin
How is everyone dowing? Our Englisch is not so well en (nog) niet zo snel, maar dat komt nog wel! Tis weer ff wennen hier in Aussieland, weer nieuwe mensen (met een totaal ander accent) en andere gewoontes. Een van die gewoontes van mensen uit australië is overal f*ck voor zetten, dus alvast sorry voor ons taalgebruik, mochten we deze gewoonte overnemen.
Maar goed, na (weer) een goede vlucht (jaja vliegen gaat goed, Lon heeft zelfs in het midden gezeten ipv naast het psychologische raampje) vanuit Singapore, zijn we aangekomen in Darwin waar we meteen werden overvallen door de hitte. Helaas is het niet zo goed geregeld als in Singapore en is er niet overal airco. Maar ja, dat hoort er bij he! Het was ook meteen een goede oefening voor de dagen erna, maar dat komt later...
De eerste dagen in Darwin hebben we voornamelijk doorgebracht in ons hostel aan het zwembad. We zijn zeer content met het zwembad aangezien je hier nu niet in de zee mag zwemmen ivm dodelijk kwallen die de zee onveilig maken (nog niks gezegd over de haaien en de krokedillen die hier ook nog ergens rondzwemmen). Goed dat we daar pas achterkwamen na een zeer vermoeiende en zeer verhitte wandeling naar het strand, met als enig doel water en verkoeling! Dat ging dus niet door... helaas.
Woensdag zijn we pas echt actief gaan doen en met een tour naar Kakadu national park gegaan. Dit is zeg maar het grootste bush bush park van australië. Aangezien we al trouw 4 keer naar de sportschool waren gegaan om te squashen, dachten we dat zo'n tour een eitje voor ons zou zijn. Uhhh, NOT! Het was afzien en heel zwaar, maar zeker de moeite waard.
We werden 's morgens om 6.30 al opgehaald om alles uit de dag te kunnen halen en zoveel mogelijk al te kunnen zien op onze eerste dag. We werden opgehaald door mister krokedil Dundee himzelf in een stoere 4wd met nog 7 andere medereizigers (of tewel; onze familie voor de komende 3 dagen zoals Dundee ons zei!). Wat een beetje jammer was, was dat onze familie iets meer ervaring had in het survivallen, waardoor onze onervarenheid nog meer opviel (misschien dat dit ook te maken had met een aantal blunders die we onderweg maakten!)
De eerste dag bestond meteen al uit een goeie klim over wandelpaden en een partij rotsen, maar om vervolgens wel heerlijk te kunnen verkoelen in een waterval temidden van een prachtige Gorge. Hier maakte Lon haar eerste blunder, door stoer in een soort put te springen, waarna de bedoeling was om via een tunnel onder water naar de andere kant te zwemmen, maar in plaats daarvan raakte Lon in paniek en durfde niet meer onder water te duiken. Gelukkig waren er een paar sterke broeders die Lon (in 3 pogingen) uit het gat trokken, om vervolgens maar via de bovenkant naar de andere kant te lopen.
Op weg naar een andere plek waar we even een duik zouden nemen, maakte Marlon vervolgens ook een blunder, waardoor we zeker als een lekker stel overkwamen. Marlon gleed namelijk op een niet zo flateuse manier uit over een steen en kwam terecht als een hulpeloze schildpad op haar rug (door het gewicht van haar rugzak met 3 liter water erin), in een plas modder. Gelukkig dat we er nu om kunnen lachen, op dat moment even niet natuurlijk. De rest van onze familie had echter heel veel leedvermaak! Na een goeie dag, was het tijd om ons kamp op te slaan. Helaas begon het te onweren en te regenen onderweg naar de onze kampplaats, waardoor we onze tent in de regen en donker moesten opbouwen (opbouwen? Ja wij vroegen ons ook af hoe dat moest, gelukkig waren er weer een paar trouwe broeders in ons midden die ons te hulp schoten). Gelukkig was er bier en dat hielp ons de ervaringen van de dag te verwerken en ons makkelijker in slaap te krijgen in een iets wat natte omgeving en modder in de tent, op een zeer dun matje (zonder kussen, jaja we zijn verwend, maar hebben nie geklaagd!)
De 2e dag was geweldig, maar wat een f*cking hell af en toe (by the way de dag begon voor ons om 4.30, gewekt door Dundee)!!! Jeetje, deze keer was het echt afzien en was het werkelijk survival of the fittest. 's Morgens en 's middags een lange wandeltocht, gevolgd met een klimpartij over (enorme) rotsen. Op sommige momenten zaten we er echt even doorheen, maar gelukkig hadden we elkaar en gingen we gewoon door. Gelukkig maar, want de beloning was steeds een grandioos uitzicht! Omdat Dundee opgegroeid was tussen de aboriginals in dat gebied (vanaf z'n 9e), kwamen we op plaatsen, waar normaal nooit iemand komt. Op de rotsen waren de prachtige tekeningen van de aboriginals te zien.
Onderweg naar de kampplaats s'avonds herhaalde zich hetzelfde tafereel van de dag ervoor en onstond er weer een flinke stortbui. Aangekomen op de kampplaats bleek dat alle tenten zowat platlagen en onderwater stonden behalve... jaaa die van ons (haha jammer voor de rest van onze zeer gewaardeerde familie)! Na wat geregel en er voor een aantal mensen een nieuwe slaapplaats in de toiletten (tussen de kikkers, hagedissen en wie weet wat nog meer) gezocht was, werd de dag goed afgesloten met een heerlijk gemaakte maaltijd van Kangoeroe en een nog lekkerder biertje.
De derde en laatste dag was een relaxte dag. Nog wat beroemde rockart bekeken en 's middags lekker gezwommen in een meer, wat meer leek op een sloot dan een meer, maar wel lekker verkoelend was. Fijn dat we pas achteraf te weten kwamen dat deze sloot enkele krokedillen huisvestigden. Gelukkig waren dit maar 'freshwater' krokedillen, die niet zo erg zijn, omdat ze niet doden, alleen maar ernstig verwonden! Als afsluiter gingen we naar de Adelaid River waar we de krokedillen daadwerkelijk konden zien (springen). Met een boot vaarden we over de rivier en lokte de krokedillen met wat paardenvlees. Dit waren de 'Saltwater' krokedillen, die iets gevaarlijker zijn aangezien deze wel mensen doden!
Al met al een super ervaring dus! We gaan nu snel afsluiten, want we worden het internetcafe uitgeschopt, omdat zo'n kort en bondig verhaal als dit eigelijk toch wel veel tijd kost (sorry voor ons soms slordig taalgebruik, maar dat kwam door de tijdsdruk)! De foto's volgen nog, want het lukt helaas niet om de foto's te plaatsen op deze computer (en we hebben ook geen tijd meer haha).
See you later mates!
Dikke kus en knuffel van Lon en Marlon! Twee rijkeluiskinderen met vaders met nog (steeds) een cabrio (het is dus niet onze schuld dat wij de omstandigheden in de rimboe nog niet gewend zijn) ;-)
xxx
ps geweldige berichten van jullie allemaal, blijven doen he!
12 November 2005 - 13:14
Sandor:
De inbeelding bij jullie verhalen maakt het wel zo leuk :) Had het alleen wel leuk gevonden als jullie in de toiletten hadden mogen slapen ;) Maar het klinkt allemaal nog steeds super!! En ik ben echt benieuwd naar de foto's!
kus Sandor -
12 November 2005 - 13:27
Sma:
He meiden. Tof man, wat jullie allemaal meemaken. Heb smakelijk gelachen om de blunders. Ga zo door!!!
Veel plezier de komende dagen en tot het volgende berichtje.(hoop met foto's)
Nou, ik ga vanavond lekker carnavallen en see you later, aligator!
Groetjes Marieke -
12 November 2005 - 14:42
Kicky:
Ik zie de wandeltochten al helemaal voor me, met bij bebehorende blunders natuurlijk ;) Ben echt benieuwd naar de foto's van deze tocht...
Veel plezier nog en ik hoop snel een nieuw berichtje met foto's te kunnen lezen/zien.
Kus Kicky -
12 November 2005 - 15:02
W&H:
Hello girls, Alles is te leren dus ook overlevingstochten! We wachten met spanning op de foto`s( en hopen op de schildpad-pose van Marlon!) Eerst waren we jaloers op 3 mnd vakantie, maar als we het zo lezen, is dat ook niet altijd een lolletje! Geniet er toch zoveel mogelijk van. Tot mails mates! W&H -
12 November 2005 - 16:21
Paul:
Hi friends of Dundee,
Niet zo klagen, als Mick bij je is kan je niets overkomen, heb ik zelf gezien in die film over hem.
Knuf van Pappa -
12 November 2005 - 16:24
El:
Hey meisjes! Wat een leuk verhaal weer. Hebben jullie ook foto's van de blunders? Hebben we hier ook nog een beetje leedvermaak ;). Grapje, ben benieuwd naar alle andere avondturen in Aussi, we houden jullie ook op de hoogte! Tot mails. xxx -
12 November 2005 - 17:18
Smam:
En dan te bedenken dat Marlon vroeger in Austria (Oostenrijk) alleen te porren was voor een klimpartij in de bergen, als ze minstens de 1e 700m. omhoog comfortabel met de lift mocht. Maar ja, met pa en ma, dat was ook wel afzien, maar je hebt dan lang niet zoveel fun! We zijn ook erg benieuwd naar die bloopervideo's.
Ik zoek alvast het adres van "de leukste thuis".
Dikke X van spap en smam -
12 November 2005 - 18:14
Sanne:
He meiden,
alweer zo'n fantastisch verhaal...!
Ik print elke x jullie verhalen uit, want hier thuis lezen ze allemaal mee! Vinden het ook geweldig om te lezen!
Mijn huisje schiet al aardig op, nog paar weekjes en dan zit ik er wel in hoop ik! Ik kan jullie nu helaas niet op de hoogte houden wat betreft gtst e.d., want de tijd die ik heb ben ik aan 't klussen...! En ik ben ook aan 't bier geslagen, want bij klussen hoort bier drinken he?! Staat zo stom om met een rosétje te klussen...
Oh ja, ik heb nog een geruststelling voor Lonneke: als je samen met Marlon in 1 bed slaapt en ze heeft te veel gedronken, dan kotst ze gewoon netjes in de wc hoor! (ik spreek uit ervaring... haha) Althans..., dat was die ene keer wel zo...
Geniet ervan meiden!
Doei doei, dikke x Sanne -
12 November 2005 - 20:39
Antoinette Khodadadi:
Hi girls.
Wat een ontzettend leuk verhaal. Ik heb echt zitten gieren van de lach. Ben ook heel erg benieuwd naar de foto's. En natuurlijk ben ik hartstikke trots dat jullie zulke goede tentenzetters zijn! Wat hebben jullie een leuke tijd (achteraf dan :$). Fijn dat jullie beschermd worden door zo'n held als Dundee. :p Ik wens jullie nog een f*cking good time Down Under en hoop snel weer wat van jullie te horen.
Joep doei -
12 November 2005 - 21:31
Loezie:
Hey meiden!!
Wat een spannende avonturen maken jullie daar toch mee. Hier is alles ook zeer ok: lekker uit eten 2 dagen op een rij. Niet zo goed voor mijn gezondheid, maar zeker wel gezellie!!!
Ik ben benieuwd naar the pictures.
xxx, Loezie -
12 November 2005 - 23:42
Lisette:
Hee meissies,
aah supercool jullie rimboe avonturen! Ik ben benieuwd naar de foto's. Een nachtje slapen in de rimboe is errug spannend. Ik weet uit ervaring als er een grizzlybeer in de buurt van je camper(ja wij hadden luxe) komt, je niet zo relaxed meer slaapt, hehe. Veel plezier nog.
Liefs Lisette -
12 November 2005 - 23:56
Ive:
He meiden, leuk he wandelen. Geloof me naar een paar tochten raak je er wel meer aan gewend! We komen helemaal met een strak kontje thuis!
x ive -
13 November 2005 - 12:19
Caroline:
Hey meiden,
Jullie verhalen klinken echt geweldig, al kan ik me het heel goed voorstellen dat dat allemaal even wennen is!!
Maar als jullie terug komen zijn jullie helemaal ervaren!! Lon, we hebben gisteren nog aan je gedacht.. o.a. Chris, Anouk en ik waren op stap in de Boogie en toen waren we gek aan het dansen en dachten er aan dat jij zo goed kan dansen alsof je van elastiek bent! Met je been door je armen heen enzo.. haha Maar daar kun je nu vast die Australiers mee vermaken! veel plezier weer x -
13 November 2005 - 14:39
Chrissie:
Ja en lon we hebben nog geprobeerde je te imiteren maar dat zag volgens mij een beetje raar uit hihi!!Maaruuh, stoer hoor die rimboeverhalen. Ik heb wel t idee dat ik echt aan t bier moet nu..........ben dadelijk nog als enige over! Nou, enjoy en plaats snel die foto's wah!!! Dikke knuff -
13 November 2005 - 17:07
Anton/annelies Van Well:
Marlon, waar ben je toch aan begonnen !
Was toch thuis gebleven.Je mist nou bijvoorbeeld de intocht van Sinterklaas !!!
En vanavond ook weer met verlichting hier in de Kets !!!
Maar verder lezen wwij wel
dat het goed met jullie gaat. Veel plezier nog : en :doe alsteblief voorzichtig!!. Denk aan jullie mam .....
Groetjes -
13 November 2005 - 19:43
Anouk:
Hey Sweeties (jaja moccroflavoured ;)). Gaaf joh zo'n surviveltocht en lekker makkelijk toch als je wat hulp krijgt :D Boeiend... wel leuk om jullie blunders te lezen, ik kan me het helemaal voorstellen. Hiero alles nog zn gangetje. De Sint is in het land dus ik ga nu ff mn laars zetten (kan lekker veel in). Hopelijk tot snel! Dikke x Anouk -
14 November 2005 - 07:40
Catrien:
ik dacht weer eens even lezen hoe het de meiden op hun super reis vergaat. We hebben direct teamoverleg dus dan kan ik iedereen even bijpraten over jullie belevenissen en niet te vergeten jullie blunders. Dikke pret hier dus, denk je niet Lonneke?
Wij gaan hier weer f....g
hard aan het werk en zien met plezier uit naar jullie volgend verhaal!!
Geniet ervan -
14 November 2005 - 14:21
Manon:
Haai meiden,
Haha, geweldig om jullie te gekke ervaringen te lezen. Aan typinspiratie ontbreekt niks! Wat moesten we hier lachen om de blunders zeg..zie jullie al gaan, eerst stoer en dan o ow..auau! Ben benieuwd naar de foto's van deze tocht. Zullen ongetwijfeld heel gaaf en mooi zijn!
Geniet ervan, veel fun!
Kussies Manon -
14 November 2005 - 15:25
Marcia:
Hey lon,
heb echt gelachen om jullie blunders!!! volgens mij hebben jullie het echt heel erg naar jullie zin. Ben benieuwd naar de volgende foto's. Geniet er lekker van. Dikke x Mars -
14 November 2005 - 16:08
Lucienne:
Wat leuk om jullie spannende avonturen te lezen. Lachen die bloepers, Lonneke -
14 November 2005 - 19:40
Susan Verhagen:
hi ladies. weer leuke dagen gehad zo te lezen. kijken jullie maar uit met de krokodillen en zo. ik kan niet wachten op de foto's. die kijk ik als eerste en dan lees ik jullie verhaaltje. Ik ben nu een week vrij. lekker bijtanken. het weer is hier vanaf morgen onweer hagel en sneeuw. de winter is dus begonnen. wees dus maar blij dat jullie daar zitten. heel veel plezier en tot mails. groetjes susan -
15 November 2005 - 14:32
Han:
Wat leuk om jullie leuke avonturen te lezen.
Lonneke nog een afscheidsgroet van Narmin.
Lieve Lonneke ik hou van je groetjes Narmin doei.
Groetjes Han -
15 November 2005 - 19:02
Sjanny:
Wat jullie al niet mee maken! Leuk om te lezen, de verhalen worden steeds smeuiiger.Geniet er van! Maar Lonneke "WIJBGAANUITETEN"dat mis je toch maar!!!!!!! -
15 November 2005 - 19:46
Danielle:
Hey avonturiers
Echt super die belevenissen van jullie!
En die blunders ook...!
We blijven de verhalen volgen en wachten vol spanning op de foto's.
veel liefs Daantje -
16 November 2005 - 08:03
Mienzwiepmetdeswingendetepels:
DAT WAS DUS WEER EEN ECHTE " GA MAAR VAST LIGGEN, IK KOM ZO" ACTIE!! IK BEN BLIJ DAT JE DE TRADITIE VOORTZET HAHA.. PS.. ER IS TOCH WEL EEN FOTO VAN GEMAAKT HE? GR MIEN Z -
17 November 2005 - 07:42
Anne Marie:
Lieve meiden,
Ik begrijp dat jullie ervaring jullie verstand soms te boven gaat maar in Australie heb je het toch niet over krokedillen.... Het zijn KrokOdillen dames.
Een lesje van de baas.... ;-)
En verder zit ik gewoon jaloers te zijn ja!
Have fun!!
Anne Marie -
17 November 2005 - 09:10
Lonneke En Marlon (in Person):
Hallo allemaal,
Bedankt voor al jullie leuke en grappige reacties! De foto's van Darwin en Kakadu hebben wij zojuist geplaatst. Voor alle mensen die hebben gevraagd om de blunderfoto's.... wat denken jullie wel niet!!! Dat wij eerst een fototoestel gaan pakken en elkaar in de modder laten spartelen in plaats van elkaar een helpende hand toe te reiken. Neeeee we're in this together! Morgen schrijven we een nieuw verhaaltje met de nieuwe foto's van de afgelopen dagen van onze reis van Darwin naar Alice Springs.
Veel liefs Lon en Marlon